Hej!

En underbar oktober i Stockholm har omärkligt glidit över i en lika underbar november.

Hos oss är det mycket på gång, här är ett axplock av höstens aktiviteter:

Imorgon släpper Dramaten biljetter till Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj i dramatisering av mig och Jonas Jarl. Det blir ytterligare 2 iscensatta läsningar i regi av Jenny Andreasson och med en underbar ensemble.

Skärmklipp 2015-05-12 15.27.26

 

Efter föreställningen, som sker uppe på stora scenen bakom järnridån (!), leder jag samtal med krigsöverlevare och tidigare gerillamedlemmar. De ger sin syn på Aleksijevtijs verk och vad det betyder för dem i Sverige idag.

Fredrik Wadström på Sveriges Radio tyckte att dramatiseringen ’lyckats fånga de olika nivåerna i boken’ och att uppsättningen var  ’helt rätt’, och Kristina Lindquist på UNT skrev att skådespelarna gav ’fenomenal gestalt åt den kvinnokör som framträder i Svetlana Aleksijevitjs banbrytande verk ”Kriget har inget kvinnligt ansikte”.

Här finns också en länk till Kulturradion Special där jag medverkade i samband med att Svetlana Aleksijevitj utsågs till årets nobelpristagare i litteratur.

Vi arbetar för närvarande med Seven on Tour i Bangladesh, Belarus och Egypten, i samarbete med bland andra UN Women, Svenska Institutet och Svenska Institutet i Alexandria, UNFPA och El Warsha-teatern. Enstaka läsningar är också på gång i Lettland och Bosnien. Följ oss på Facebook för de senaste uppdateringarna!

Vårt utvecklingsprojekt Den tomma stolen pågår för fullt på 8 skolor i Sverige och involverar över 500 elever. Temat civilkurage och mänskliga rättigheter känns om möjligt mer aktuellt än någonsin och vi är glada och stolta över att samarbeta med Forum för levande historia, Arvsfonden och Afrikagrupperna i detta pilotprojekt. Projektets Facebooksida hittar du här.

Six Persons Singular heter det scenkonstprojekt vi samproducerar och konceptutvecklar med partners på västra Balkan med stöd av Creative Force och Riksteatern. Läs mer om det här.

Håll utkik i våra kanaler: det kommer hända ännu mer spännande saker senare i höst!

Vi önskar er en fortsatt fin höst!

Hedda, Ida, Tove och Sofia

Comments
0