Skärmavbild 2015-07-16 kl. 10.31.18

Hedda Produktion söker nu en dramapedagog/regissör till projektet Den tomma stolen.

Den tomma stolen är en dokumentär berättarföreställning och ett projekt om tio människorättsaktivister som mottagit Per Anger-priset, regeringens pris för mänskliga rättigheter. Aktivisterna arbetar med livet som insats och kommer från hela världen. Pjäsen är skriven av Hedda Krausz Sjögren och Jonas Jarl på uppdrag av Forum för levande historia.

Projektet väcker frågor kring vilka svårigheter dagens människorättsaktivister möter, vad som motiverar dem och hur fler kan engagera sig i arbetet för alla människors lika rättigheter. Under 2015 genomförs Den tomma stolen som ett pilotprojekt på 12 grund- och gymnasieskolor runt om i Sverige för att lyfta frågor om demokrati, aktivism och civilkurage. Projektet är ett samarbete mellan Hedda Produktion, Forum för levande historia samt Afrikagrupperna och genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden.

I arbetet på skolorna får eleverna träda in i rollen som aktivist idag, fundera kring situationen för mänskliga rättigheter i Sverige och världen, samt genom sociala mediet flytta diskussionen ut ur klassrummet. På Blommenbergsskolan där projektet genomfördes under våren fick man till exempel genom Twitter kontakt med Brahim Dahane, en av aktivisterna i pjäsen.

 

Om tjänsten

Tjänsten är en heltid, visstidsanställning från 10 augusti t.o.m. 24 december (20 veckor) med möjlighet till förlängning.

I tjänsten som dramapedagog/regissör kommer din främsta arbetsuppgift vara att leda och utveckla det gestaltande arbetet på skolorna. Du kommer också att ansvara för dokumentationen av arbetet i klassrummet samt rapportera till övriga projektmedlemmar och uppdatera sociala medier. Du arbetar både självständigt och i ett team som inkluderar producent/konstnärlig ledare, kommunikationsansvarig och pedagoger/lärare.

Tjänsten är baserad i Stockholm men innebär visst resande inom Sverige.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som

  • har dokumenterad erfarenhet av att jobba som regissör/dramapedagog eller motsvarande i pedagogiskt syfte.
  • har eftergymnasial utbildning (regi, dramapedagog eller skådespeleri) etc.
  • är självgående, initiativrik och självklart intresserad av människor och möjligheter.
  • Har dokumenterad erfarenhet av projektledning och/eller administration.

Vana av att delta i och driva kreativa processer, erfarenhet av att arbeta med barn/ungdomar och personer med funktionsnedsättning är meriterande.

 

Mer information om projektet finns på vår projektsida (http://www.arvsfonden.se/projekt/den-tomma-stolen) eller på vår Facebook-sida (https://www.facebook.com/dentommastolen)

Har du frågor, funderingar eller vill veta mer?

Kontakta Ida Granqvist

M: ida.helena.granqvist@gmail.com

T: 0706083403

 

Lämna din ansökan (CV och personligt brev) senast den 25/7 till ida.helena.granqvist@gmail.com!

 

Comments
0